Адаптація малюків.

Адаптація малюків до ДНЗ
Прийшовши до дошкільного закладу, дитина опиняється в нових соціально-психологічних умовах, у новому середовищі, де змінюється звичний перебіг та спосіб життя, тому в неї виникає почуття нестабільності. Цей період життя малюка насичений неадекватними виявами поведінки, що пов’язано з труднощами адаптації до мінливих умов. Дітям не завжди вдається самостійно подолати стресогенні ситуації. Тому гостро постає питання активізації внутрішніх психічних ресурсів дитини, забезпечення їй спокою та захищеності, повноцінного психологічного, емоційного розвитку та соціального добробуту.
Як можуть допомогти батьки дитині в період адаптації до ДНЗ?
Важливо, щоб батьки та педагоги дотримувались педагогічно доцільної тактики поведінки з перших хвилин перебування дитини в дошкільному закладі. Насамперед, дорослі повинні докласти зусиль до того, щоб у дитини зникло побоювання дитсадка, з’явилась довіра до вихователя. Першим кроком до цього є встановлення позитивного контакту між батьками та вихователями.
Слід пам’ятати, що від емоційного стану близького дорослого в момент розлуки з дитиною, а також від форми і змісту спілкування батьків з педагогом залежить емоційне тло наступної поведінки малюка впродовж дня перебування в дитсадку, і саме це визначить характер перебігу всього періоду адаптації.
Кiлькiсть переглядiв: 83