Ігри з піском - це цікаво!

Хто з нас в дитинстві не грав «у пасочки»? Дитина, яка навчилась ходити, вже намагається копати пісок, тягнеться до лопатки, відерця та грабельок. Ігри з природним матеріалом рано входять в життя дітей. Ці ігри цікаві дітям. Ігри з піском мають необмежений діапазон впливу на розвиток особистості дитини.

Всі діти люблять бавитись з піском, а особливо влітку в пісочниці або на пляжі. Пісок – це дивовижний, багатий своїми можливостями матеріал, здатний приймати будь-які форми. Сухий або вологий – він має різні властивості, і пізнаючи їх, дитина відкриває для себе нові горизонти розвитку. Наприклад, сухий пісок діти люблять пересипати з ємності в ємність, або на землю, спостерігаючи за цим нехитрим, але цікавим процесом. З вологого піску – можна робити пасочки, будувати цілі замки, мости і міста – заселяючи їх невеликими фігурками. А якщо додати в сухий пісок воду, можна зробити « тісто» чи «кашу-малашу» , а , може, матеріал для грандіозного будівництва в пісочниці.

Під час ігор з піском розвивається мова малят, адже особливу роль в грі відіграє рука.
Також розвивається мислення, вміння узагальнювати та робити висновки. Під час ігор діти здобувають знання шляхом пошуку та дослідницької діяльності.

/Files/images/20180705_170844[1].jpg /Files/images/20180705_170837[1].jpg /Files/images/DSCN2726.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 113